Arătaţi lumii locurile dvs. favorite

articol publicat pe cnet.ro aici

Mediul fotografiei digitale a cunoscut în ultimii ani o bună şi rapidă dezvoltare devenind accesibil tot mai multor pasionaţi ai imaginilor, dar şi utilizatorilor de PC-uri. Dorinţa de a împărtăşi din creaţiile foto cu prietenii, aflaţi poate la distanţe mari şi cu cei pasionaţi în domeniu, a dus la apariţia multor comunităţi foto şi a albume web pe internet. Apar destul de frecvent tot mai multe, mai variate şi mai avantajoase albume web şi comunităţi foto utilizatorul văzându-se pus în faţa unei palete largi de a alege unde să-şi împărtăşească propriile sale fotografii.

***

În acest articol doresc sa vă fac cunoscută o comunitate foto care merită luată în vizor: www.panoramio.com . Care ar fi specificul acestei comunităţi, şi ce fotografii ar fi prioritare? Din câte am observat pe site, prioritare ar fi fotografiile care provin dintr-o locaţie anume de pe glob. De exemplu dacă aţi fost la Paris şi aţi fotografiat Turnul Eifel sau la Roma Bazilica San Pietro, postând aceste fotografii în contul dvs. personal – care (atenţie un avantaj!) vă permite să stocaţi 2Gb de fotografii – aveţi multe şanse ca fotografiile respective în aproximativ o lună să apară şi în Google Earth şi Google Map cu care Panoramio colaborează. Puteţi să vă localizaţi fotografia în locul în care a fost făcută. Nu veţi mai uita numele şi amplasarea locurilor vizitate. Nu va mai trebui să explicaţi prietenilor traseul pe care au fost făcute fotografiile.

***

Puteţi explora lumea văzând un anume loc din perspectiva mai multor oameni care postează pe Panoramio.com. Puteţi folosi motorul de căutare al lui Panoramio pentru a găsi uşor orice loc din lume: New York, Paris, Piramidele din Egipt, Ierusalimul, etc. Puteţi vedea cum arată un loc de care sunteţi interesat. Putem să ne convingem acum dacă într-adevăr plaja X este chiar aşa aproape de hotel, sau dacă centrul oraşului Y este atât de exotic. Şi vă puteţi convinge văzând fotografii pe Panoramio.com, în Google Earth sau (şi) în Google Map. Un alt avantaj: dacă până acum aveaţi nevoie de o hartă pentru a vă prezenta traseul şi fotografiile, în Panoramio puteţi observa simultan atât fotografiile cât şi harta. Aveţi acum ocazia să vă arătaţi locurile unde locuiţi sau pe unde aţi umblat. Şi nu numai atât. Puteţi posta şi fotografii artistice. Un alt avantaj: Panormio permite şi includerea (prin API) fotografiilor şi a hărţii şi în site-urile dvs. Şi încă ceva: www.panoramio.com este disponibil în mai multe limbi printre care şi limba română!

***

Vă invit aşadar să faceţi cunoştinţă cu această comunitate foto, înscrierea fiind uşoară mai ales dacă aveţi o adresă de e-mail la Google. Navigare placută!

Raimondo-Mario Rupp

Anunțuri

2 gânduri despre „Arătaţi lumii locurile dvs. favorite

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s