PfotoFun: vrei să te vezi celebru?

articol publicat pe cnet.ro aici

Mi-a plăcut articolul publicat acum câteva săptămâni de Radu, cu posibilitatea de a posta online faţa într-o fotografie a unei vedete. E vorba de FaceInHole.

De curând am descoperit un site în care puteţi face un lucru similar, dar nu neapărat a pune faţa într-o figură a unei vedete, ci de a vă pune (şi faţa dar chiar tot corpul) într-o postură de vip. Cele 42 de template-uri vă invită să deveniţi celebri ) , să fiţi o imagine ultra cunoscută, în afişe şi reclame mari pe străzi, în muzee, la TV, în cinematografe, în tabloide şi chiar în celebra revistă "Vogue". Unii dintre noi poate am visat cel puţin odată – chiar şi numai în copilărie – să ajungem mari şi tari şi foarte cunoscuţi. Dacă am ajuns sau nu e altă poveste; pe acest site vă puteţi juca în continuare cu aceste vise, ba chiar să le aşezaţi în faţa ochilor şi a celor care vă cunosc.

img90

M-am tot gândit dacă să scriu despre acest link sau nu, unul dintre dezavantaje fiind faptul că e în limba rusă. Dar este simplu de lucrat. La final aveţi 4 paşi vizuali care vă ghidează uşor în prelucrarea imaginii Dvs. Odată ajunşi pe PhotoFun.od.ua veţi putea alege din cele 42 de imagini, iar după ce veţi da click pe una din ele, din calculatorul personal incărcaţi imaginea favorită după care următorul pas va fi să validaţi. Am observat că nu mi-a luat fotografia la orice rezoluţie. Recomand ca mărimea imaginii să nu depăşească 150kb, sau, şi mai sigur, alegeţi o rezoluţie de 800×600 şi va funcţiona cu succes. Odată apărut produsul final, aveţi ocazia să downloadaţi imaginea prelucrată.

img91

Dacă veţi da click sub link-ul pe care se descarcă imaginea prelucrată, adică pe HA IMAGE SHACK (în traducere liberă: Dă ImageShack), vi se va deschide o nouă fereastră (în FireFox un nou tab) unde aveţi posibilitatea de a integra imaginea prelucrată în site-ul sau blogul dvs, ca miniatură pe forumuri, sau ca banner. Am observat că există posibilitatea de a posta imaginea direct pe diverse platforme cunoscute (MySpace, LiveJournal, Hi5, etc); am încercat şi nu mi-a funcţionat. Mai aveţi posibilitatea de a edita online fotografia prelucrată. Puteţi verifica, eu m-am rezumat la a testa doar varianta urcării fotografiei şi integrarea ei, în cea propusă de PhotoFun. Iată vizual paşii:

img92 img106

img107 img108

Rămân în continuare destul de uimit cât de bine integrează fotografia în imaginea de ansamblu. Poate cunoaşteţi mai bine ce mecanisme folosesc pentru a integra imaginea aşa de bine. Succes şi … îndeplinirea tuturor dorinţelor.

Reclame