Mai există minuni (şi) azi?

Articol apărut în revista „Ideea” An. II, Nr. 6, iunie 2008
www.ideea-publicatii.ro

„De ce cauţi atât de departe, ceea ce este înlăuntul tau?” Augustin

Mai exista minuni si azi?O zi obişnuită. Trezirea, plecat la muncă sau şcoală, întors acasă odihnă, teme sau muncă în continuare. Aşa ar putea fi pentru unii o zi obişnuită. Pentru alţii, poate fi muncă „non-stop”. Seara, TV, internet sau în cazuri excepţionale ieşiri la un suc sau bere cu prietenii. Poate fiecare ne-am gândit cel puţin odată mai serios care este rolul şi semnificaţia reală a minunii. Ce este de fapt .. o minune? În Dicţionarul Explicativ al simpaticei noastre limbi, cuvântul „minune” se explică astfel: Fenomen ieşit din comun, surprinzător, atribuit forţei divine sau altor forţe supranaturale.    Aşadar, într-o astfel de zi descrisă mai sus ce ar putea fi aşa de ieşit din comun cu atribuirea divinităţii? … cred că însuşi faptul că …. trăim şi când spun, trăim, mă refer în mod special la sensul de a fi în puteri, sănătoşi şi apţi pentru o astfel de zi .. comună. Cand le avem pe toate acestea, de cele mai multe ori nu conştientizăm şi mai mult de atât foarte rar ne dăm seama ce mecanism complex e de exemplu corpul nostru .Să ne gândim doar dacă toate funcţiile corpului nostru ar fi să fie înlocuite cu aparate ar fi nevoie de uzine uriaşe, cu zeci de mii de muncitori pentru a întreţine fiecare organ, să producă alimentele să suprevegheze, să dirijeze, să pompeze şi să dozeze secreţiile pentru întreţinerea complexului organism.Şi din punct de vedere financiar valoarea substanţelor din corpul omenesc sunt destul de scumpe. Cele mai scumpe ar fi albuminele şi hormonii.

Sunt minuni şi cum haosul nu poate da naştere unei ordini, ordinea este creată şi guvernată, aşa şi cele ce se întâmplă în noi, cu noi şi în jurul nostru, sunt atribuite unei forţe, pe care cei mai mulţi o numesc Dumnezeu. „Motorul Prim” care controlează în chip miraculos creaţia. Faptul că ne trezim din nou în fiecare zi, este o minune. Cei care din păcate au ajuns invalizi sau inapţi pentru a derula o muncă fizică, îşi dau seama mult mai mult pe pielea lor, de aceste binecuvântari sau potenţialuri pe care omul sanatos le are, dar de cele mai mule ori le trece cu vederea. Şi când eşti sănătos şi apt, poţi face multe ca să nu forţez nota spunând: orice.

Aşadar … nu căutaţi cu lumânarea minuni, căci ele sunt şi vă urmăresc la tot pasul. Tu mai ales, natura, mediul înconjurător sunt minuni care se derulează cu o precizie şi acurateţe în jurul ochilor tăi, dar de regulă suntem prea ocupaţi să mai observăm şi acestea.

O zi minunată şi de bucurii să aveţi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s