Mi-am făcut cont pe Twitter

De azi fac (în limita timpului şi a dispoziţiei) şi microblogging pe Twitter. De ce? Pentru ce? De ce nu? Pentru că mi s-a părut interesant. Îmi amintesc vag că mai primeam invitaţii de a mă conecta la Twitter dar am crezut că era încă o împovărare la vreun serviciu de socializare. Citind însă pe cnet.ro aici despre Twitter mi s-a părut altceva; mi-a plăcut ideea de a împărtăşi cu prietenii şi cunoscuţii şi lucrurile mărunte din viaţa de zi cu zi. În primul rând dau ocazia celor apropiaţi dar aflaţi la distanţă să mă cunoască mai bine apoi: poţi afla ceva interesant despre cel pe care-l cunoşti şi dintr-o chestie măruntă. Pentru a înţelege mai bine cu ce se mânăncă acest Twitter vă invit să vedeţi filmuleţul de mai jos:

 

 

(Un articol în care veţi înţelege şi mai bine rolul Twitterului în contextul de semnalări a evenimentelor, pe blogul lui Vlad Petreanu)

Iată traducerea videoclipului:

  • Deci, ce faci? Este una dintre primele întrebări pe care le adresăm prietenilor şi celor din familie. Chiar dacă răspunsul este doar tund iarba sau gătesc cina, este interesant pentru noi. Ne face să ne simțim conectați, să simțim că suntem parte din viața celorlalți.

  • Din păcate, cea mai mare parte din viața noastră de zi cu zi este ascunsă celor cărora le pasă. Bineînțeles, avem email-ul şi blogurile şi telefoanele spre a ne ţine conectați. Dar parcă nu ai trimite un e-mail unui prieten pentru a-i spune că iți bei cafeaua. Nu este obligatoriu ca prietenii să știe acest lucru. Însă cum rămâne cu persoanele care vor să știe lucrurile mărunte din viața ta?

  • Viața reala se desfășară între însemnările de pe blog sau email-uri. Si acum, exista o cale pentru a o împărtăși.

  • Mulțumită lui Twitter, este posibil să împărtășești pe scurt ce mai e nou in viața ta şi să urmărești noutățile celor care contează pentru tine.
  • Iată cum funcționează:
  • Ea este Carla. Dependentă de telefonul ei mobil, citește bloguri în fiecare zi şi are contacte în toata lumea. A auzit despre Twitter, dar a fost sceptică. Cum câțiva dintre prietenii ei nu încetau să vorbească despre acesta, s-a decis să încerce. Şi-a creat gratuit contul şi a observat că paginile din Twitter seamănă cu bloguri cu însemnări scurte. Fiecare pagină conține note personale şi ale prietenilor. Ea a început să-şi caute prietenii în mediul virtual Twitter.com. După ce a găsit câțiva, a dat click pe Follow, putând astfel urmări notele lor noi pe pagina de home din Twitter. În doar câteva ore, a început să vadă o latură diferită a celor pe care îi urmarea. Nu știa ca Steven din Seattle era un fan al baseball-ului, nici că Julia din Londra citea o carte nouă despre investiții. Scurtele mesaje din Twitter creau o nouă imagine a prietenilor, familiei şi colegilor ei de muncă.

  • Aceasta era lumea reală. În curând, ea a devenit un fan Twitter şi posta actualizări în fiecare zi. Prietenii îi urmăreau notele şi au descoperit pasiunea ei recentă pentru Van Halen. Puteau să vadă viața Carlei dincolo de însemnările ei pe blog sau de email-urile trimise. Pentru Carla, Twitter a funcționat pentru ca era simplu.

  • Notele scrise erau scurte – sub 140 de caractere. În plus, ea putea să trimită note şi să-şi urmărească prietenii, accesând site-ul Twitter, printr-o extensie a browserului, prin mobil sau printr-un serviciu de mesagerie instantanee punând membrilor întrebarea Ce faci?

  • Carla a descoperit că Twitter-ul a adus-o mai aproape de oamenii care contau pentru ea.
  • 140 de caractere şi, pe Twitter.com, afli ce fac prietenii tăi.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s