Blaj: a doua şi a treia zi

Dimineaţa am început-o cu cele spirituale. Am vizitat catedrala greco-catolică a Blajului unde am ascultat cu toţii Sf. Liturghie. După micul dejun, am continuat lucrările celei de a doua zi de întâlnire. Pornind de la teoriile temei, am ajuns încet-încet să abordăm aspectele practice cu care fiecare se confruntă la locul unde-şi desfăşoară munca. Discuţiile au continuat şi în a doua zi într-o manieră degajată dar constructivă din punct de vedere al opiniilor.

După masa de prânz m-am revăzut cu o bună prietenă de mulţi ani: scumpa de Ioana. Fireşte că m-am bucurat s-o revăd şi ea la fel 🙂 şi aşa ne-am lansat în poveşti bucurându-ne de faptul că ne-am revăzut după aproape 4 ani. A fost fain că s-a nimerit să fie în Blaj, căci ea locuieşte la Cluj. Ne-am văzut în două etape: la prânz şi seara.

Întorcându-mă la întâlnire, după masă am avut în mijlocul nostru un ierarh, un episcop: PS Vasile Bizău, Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore al Bisericii Greco-Catolice. Tot dupămasa după lucrări organizatorii (adică Pr. Adin Pop) ne-eu pregătit o superbă surpriză. Am vizitat Castelul de la Cetatea de Baltă (lângă Jidvei), acel castel care apare pe sticlele vinurilor de Jidvei. Am avut parte de câteva degustări de vin alături de D-l Ioan Buia, directorul complexului de vinificaţie. A fost o atmosferă superbă şi o cină cum rar am mai avut parte. Mi-a plăcut şi ambientul care te ducea liniştit în secolele trecute. La întoarcere am vizitat parohia de la Cetatea de Baltă unde este un preot tânăr şi o biserică nou-construită ce anul acesta va fi sfinţită. Seara m-am întors relaxat dar şi epuizat. M-am întâlnit şi cu Ioana (din nou) dar nu am stat prea mult.

A treia zi care era şi ziua de încheiere, la fel ca în ziua precedentă am început cu Sfânta Liturghie, urmată de micul dejun, după care ne-am reunit pentru concluziile întâlnirii. Printre concluzii s-a stabilit locaţia următoarei întâlniri INOMC: la Oradea tot în martie anul viitor. Sper să pot participa şi acolo căci tema se anunţă interesantă, dar până atunci nu îmi rămâne decât să fac şi eventual după puteri, să sporesc treaba la mine în ogradă.

A fost frumos şi la această ediţie de INOMC. A fost un bun prilej de a ne motiva unul pe altul indirect mai mult de a prinde un nou entuziasm în ceea ce facem şi mai ales acolo unde e doar un operator media în biroul de presă, încurajarea pentru aceştia a fost mai mare-cred.

Am promis legătură către comunicatul oficial al întâlnirii. Iat-o AICI!

 

Un gând despre „Blaj: a doua şi a treia zi

Lasă un comentariu