Bine de ştiut!

Imaginea de mai sus se adresează celor care habar nu au de o chestie (normal până aici) dar care în loc să caute pe net, să muncească un pic pentru a se documenta, pun întrebări aiurea sau trimit mai departe aberaţii pe e-mail sau pe mess’.

Link ideal şi pentru răspândacii care trimit diverse e-mail-uri sau mass-uri pe IM gen:

te rog citește cu atenție acest mesaj cu grijă … care a fost trimis de președintele yahoo Jay Rusell…aici este președintele Jay Rusell: Îmi pare rău să vă anuntz ca yahoo a ajuns la maximum de nr. de persoane. Dacă vrei să păstrezi contul tău gratis trimite mesajul acesta la toţi din lista ta,

sau mass de sezon:

pe 27 august, orele 00.30 vom Planeta Marte va fi cea mai strălucitoare pe cerul înstelat şi va fi la fel de grasă ca luna plină,

sau mesaje de tip hoax (despre care am mai scris AICI):

În zilele următoare trebuie să fiţi atenți în a nu deschide nici-un mail intitulat "INVITATION", indiferent de cine este expeditorul acestuia. Este un virus care "deschide" o torţă olimpică care arde discul rigid al PC-ului. Acest virus va veni de la o persoană pe care o aveți în agendă. De aceea trebuie să divulgați acest mail. Este preferabil să primiți de 25 de ori acest mesaj decât să primiți virusul şi să-l deschideți. Dacă primiți un mail intitulat "INVITATION" nu-l deschideți şi stingeți imediat PC-ul. Este cel mai periculos virus anunțat de către CNN clasificat de către Microsoft ca: "virusul cel mai distructiv care a existat vreodată". Acest virus a fost descoperit ieri după-amiază de către MC Afee, şi nu exista deocamdată "antidot" împotriva acestuia. Acest virus distruge sectorul zero al discului rigid unde informația vitala este ascunsă".

sau mass-uri filantropice:

Salvați o viață! HORAŢIU 0720544954 Dacă ștergi mesajul asta jur că nu ai o inimă! Bună, numele meu este Carmen şi am un copil nou născut, numit Raresh. El înseamnă tot ptr mine, şi recent doctorii au descoperit ca are cancer la creier. Din păcate eu şi soțul meu nu avem bani nici măcar să plătim facturile lunare, dar am făcut o înțelegere cu YAHOO şi AOL şi am căzut de acord ca ptr fiecare persoană care primește acest mesaj să primim 5 cenţi in schimb. Deci te rog trimite acest mesaj tuturor persoanelor din listă şi ajută-ne! Dă-l mai departe te rugam!

E aşa de simplu, gândeşte de şapte ori şi fă-o odată!-spun nemţii. Verifică mai întâi ce primeşti “Google is your friend” 🙂 iar de întrebat poţi să o faci doar după ce ai săpat (Google is your friend, is your friend, is your friend, is your friend … înţelegi?)

În rest, mare atenţie că … Nu tot ce zboară se mănâncă decât dacă nu doreşti să ai gusturi şi să te comporţi efectiv ca o maşinărie de trimis veşti automat.

Anunțuri

2 gânduri despre „Bine de ştiut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s