Sărbătoarea berii la Lugoj

Via FotoRaimi.Blogspot.com

Azi (duminică, 13 iunie), se încheie Sărbătoarea Berii în oraşul de pe Timiş. Cum a fost? Nu aş vrea să mă pronunţ, pentru că nu doresc să influenţez negativ un eveniment comercial care pe de-o parte era necesar şi pe care majoritatea lugojenilor cred că l-au aşteptat. Ce aş lua eu “bun” din acest eveniment, e faptul că lumea a ieşit din case, din monotonia de a-şi bea berea şi sucul în faţa plasmei sau în bucătărie după ce s-au hrănit. Chiar dacă “e criză” şi … mă rog, majoritatea nu-şi permit să iasă des în oraş unde (la unitățile de consum) băutura e mai scumpă, acest festival al berii i-a scos la cheltuială dar şi la socializare. Şi … cetăţenii urbei nu s-au dat înapoi de la a consuma (atât mâncare cât şi băutură).

Ideea e că dacă nu în fiecare zi, măcar de câteva ori pe săptămână a ieşi în oraş la o cafea, bere sau suc, cred că contează! Contează că te scoate din amorţeala de a sta în casă; ieşind ai posibilitatea să cunoşti oameni noi (cel puţin din vedere). Ieşind, socializezi în sensul că discuţi pe diverse teme cu prietenii tăi dar poate şi cu alţii; eşti activ, eşti în realitate, în cotidian, şi nu … pasiv în faţa TV-ului primind, (şi) admirând discuţiile altora de tip talk-show, sau citind pe net diverse idei pe care speri ca într-o zi să le pui în practică.

Deci, iată partea bună ce o extrag din acest eveniment: socializarea cetățenilor :). În rest, detaliile şi alte aspecte, nu doresc să le iau în seamă pentru că nu mă regăsesc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s