Carte scrisă de 127 de utilizatori Twitter, lansată online

A trecut aproape o lună (11 iunie 2010) de când s-a lansat Cartea online "Cum am intrat prima oară pe Net", scrisă de 127 de utilizatori ai serviciului de microblogging Twitter. Cartea a fost lansată în cadrul campaniei "Călătorie spre centrul internetului".

Cartea online este primul exemplu de "Twitteratură" românească (Twitter + literatură) şi cuprinde poveştile create online de utilizatori prin intermediul contului personal de Twitter.

Opt dintre cei mai urmăriţi români pe Twitter au dat startul acestui proiect şi s-au implicat activ în crearea poveştilor – Arhi, Bobby Voicu, Florin Grozea, Manafu, Piticu, Pyuric, Victor Kapra, Vis Urât, alături de contul Twitter al Microsoft România. În campanie s-au mai implicat şi alte nume cunoscute în mediul online – jurnalişti, vedete, bloggeri sau profesionişti IT.

Timp de două săptămâni, orice utilizator de Twitter a putut răspunde acestei iniţiative şi să scrie în opt tweeturi (mesaje) experienţa personală a primei utilizări a internetului. În final au fost înregistrate 1.105 tweet-uri despre acest subiect şi 217 autori care au răspuns iniţiativei, dintre care au fost incluşi în documentul final 127.

"Proiectul a pornit de la convingerea că, pentru a schimba percepţiile, utilizatorii trebuie să-şi amintească de prima experienţă pe Internet şi de primul browser folosit. Acesta este motivul pentru care a luat naştere aceasta iniţiativă, prin care orice utilizator de Twitter a putut contribui la scrierea cărţii", a spus Tudor Galoș, Windows Business Group Lead al Microsoft România.

Sursa: “România Liberă”

P.S. Cartea se poate citi de AICI. La pagina 29 găsiţi şi tweet-urile mele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s