Filantropica … ce film!

“Mâna întinsă care nu spune o poveste NU PRIMEŞTE POMANĂ!”

 Filantropica intră din nou în atenţia mea, pentru că am văzut că a fost dat pe TVR 1, marţi seara. Cred că alt film românesc nu m-a mai fascinat aşa de tare ca acesta a lui Nae Caranfil cu o distribuţie de excepţie şi îi amintesc doar pe Gheorghe Dinică, Mircea Diaconu şi Florin Călinescu.

Tema filmului reflectă şi azi cel mai bine felul nostru de a fi ca societate (şi când ne gândim că pelicula a fost realizată în 2002 … )

Iată subiectul pe scurt al filmului:

In Bucurestiul secolului XXI, a iesi in oras sambata seara la bratul unei femei frumoase e o investitie financiara riscanta. OVIDIU (Mircea Diaconu), modest profesor de liceu, nu si-ar putea-o permite. Si totusi trebuie, caci s-a indragostit pana peste cap de DIANA (Viorica Voda), o mica sirena de 20 de ani cu veleitati de manechin. In cautarea unei surse de venit ceva mai consistente decat o biata leafa de profesor, Ovidiu plonjeaza intr-o lume fabuloasa – mafia cersetorilor… Unul din capii acesteia il ia sub aripa sa. PEPE (Gheorghe Dinica) este jumatate artist, jumatate om de afaceri; "textier" oficial al cersetorimii bucurestene, omul inventeaza biografii, replici si atitudini in functie de personalitatea milogului sau de clientela-tinta. Ovidiu va deveni "actorul" ideal pentru noul sau experiment. Peste noapte, profesorasul de virsta mijlocie se trezeste "insurat" cu MIRUNA (Mara Nicolescu), jucand seara de seara, alaturi de ea, comedia unui cuplu nevoias dupa un scenariu minutios pus la punct de Pepe. Print si Cersetor… Penduland intre doua femei, proaspat imbogatit in ochii Dianei, sot umil pentru Miruna, Ovidiu incepe sa duca o periculoasa si epuizanta viata dubla… (Cinemagia.ro)

Vi-l recomand oricând …

Anunțuri

Un gând despre „Filantropica … ce film!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s