Verde pentru biciclete a fost şi la Lugoj

În sfârşit mi-am făcut puţin timp pentru a scrie despre evenimentul din weekend-ul ce tocmai a trecut. Trecând de cele oficiale (sâmbătă 18 sept. la Lugoj, a avut loc prima ediţie “verde pentru biciclete”, tra-la-la) mă îndrept spre impresii care sunt neaşteptat de mulţumitoare.

Au participat peste 200 de biciclişti de toate vârstele şi cu tot felul de biciclete (de la cele de oraş, la cele sport). Eu am participat cu bicla off road. A fost o tură uşoară de oraş, care în maxim o jumătate de oră s-a şi finalizat. M-am bucurat să mă revăd cu persoane pe care nu le-am mai văzut de multă vreme. M-am bucurat să văd atâţia lugojeni participând cu bucurie la această mişcare/campanie. Mi-am amintit pentru o clipă de copilărie, când încă Lugojul mai era renumit şi recunoscut ca oraşul cu numărul mare de biciclişti (şi multe femei pe cap de bărbat). Mi-am amintit cum tatăl meu în tinereţe a umblat mulţi ani cu bicicleta (serviciu-acasă) şi cum i-au furat cel puţin 3 biciclete pe parcurs. Mi-am amintit de primele clipe când am urcat pe un Pegas cu roţi mijlocii, era verde şi mergea excelent, lucruri întâmplate acum aproape un sfert de veac.

Deşi am avut o zi încărcată sâmbătă, nu am putut să nu mă rup de altele şi să nu fi fost prezent la un asemenea eveniment pe care mi-l doream de multă vreme. Sper că Verde pentru biciclete a trezit în rândul celor care folosesc bicicletele, dorinţa de plimbare şi i-a scos din acel “banal” de a folosi bicicleta strict doar pentru serviciu şi cumpărături (şi în lipsă de altceva mai bun, de ex. automobilul).

Am făcut mai multe fotografii. Vă invit să vedeţi AICI.

Anunțuri

Un gând despre „Verde pentru biciclete a fost şi la Lugoj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s