A poza sau a fotografia?

Via FotoRaimi.Blogspot.com

Mi se întâmplă  adesea să îmi placă un anumit cadru şi să nu am camera foto la mine. Hmm, ce nasol, dar totuşi vreau să am acel cadru. Şi ce fac? Scot mobilul şi “achiziţionez” momentul. Sunt păreri şi tabere împărţite între pasionaţii foto în privinţa priorităţii când vine vorba de a take a picture. Unii spun că poţi să ai ultimele scule De-Se-Le-Ris-te profesionale că dacă n-ai talent şi “ochi” de a simţi momentele, de a reda clipa ALTFEL decât normal,  le ai degeaba. Alţii, merg pe linia că poţi să ai talent căci dacă nu ai o sculă bună, tot acolo eşti. Şi aşa veşnica problemă a fotografiei la limita dintre artă şi tehnică. Problema cea mai mare este când se acordă prioritate exclusivă uneia dintre ideile de mai sus. Soluţiunea cea mai frumoasă este cea de mijloc de compromis. Cred că se completează reciproc şi e nevoie de amândouă idei, pentru ca ceea ce ai imortalizat să placă lumii şi nu în ultimul rând ţie. Trebuie să transmiţi ceva prin imaginea pe care o faci, dar în acelaşi timp e de dorit ca aceasta să fie cât mai clară calitativ. Am observat totuşi că o imagine chiar dacă nu e atât de bine realizată tehnic, dacă e bine realizată artistic, rămâne în picioare, în schimb o imagine care străluceşte în privinţa clarităţii, dacă nu are ceva artistic într-însa, e comună şi plictiseşte repede ochii altora.

"O poză este expresivă dacă te izbeşte, dacă are ceva care te marchează şi te face să te uiţi a doua oară. N-are nici o legătură cu tehnica până la urmă. Fotografiile bune le vezi făcând abstracţie de tehnică, le simţi, te lovesc cumva … În ceea ce priveşte tehnica, acesta e lucrul cel mai important: să fii obişnuit …să faci automat setările corecte.  În rest contează ce vezi şi ce decupezi în timp şi spaţiu, oriunde te-ai afla." Cosmin Bumbuţ

Reclame

4 gânduri despre „A poza sau a fotografia?

  1. Daca vedem o fotografie foarte buna din punct de vedere artistic, cu siguranta nu vom fi foarte atenti la detaliile tehnice, insa o fotografie perfect realizata tehnic, fara urma de ceva artistic devine un cadru banal. Un fotograf cu simt artistic dezvoltat poate obtine rezultate remarcabile inclusiv cu aparate P&S , fotografiile realizate de el vor transmite mereu un mesaj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s