Podul de Fier din Lugoj

Via FotoRaimi.Blogspot.com

În această postare vă fac cunoştinţă cu o construcţie de referinţă pentru oraşul Lugoj: Podul de Fier. Îmi permit să citez de pe panoul de prezentare aflat în apropierea podului:

“Podul de Fier este o construcţie emblematică a Lugojului, destinată să unifice, conform unor vechi tradiţii, partea germană cu partea română a oraşului. Flancat de patru căsuţe de vamă, podul a fost inaugurat în anul 1902. El a înglobat o cantitate de fier de 185,584 tone, schelăria metalică fiind confecţionată de uzinele din Reşiţa”.

“The Iron Brigde is an emblematic construction of Lugoj, purposed to unite the town’s two sides: the German Lugoj and the Romanian Lugoj. Flanked by four customs offices and weighing 185.584 tons of iron, the bridge was inaugurates in 1902. The metal framework was manufactured in Reşiţa”.

Reclame

2 gânduri despre „Podul de Fier din Lugoj

  1. …și e printre primele poduri din România (al doilea, cred) executate din fontă sau fier forjat, nu mai știu exact… E scris în cărțile de construcție a podurilor metalice…:)
    😛

  2. Am inteles ca e facut si pe nituri … oricum e o bijuterie pt. Lugoj. Ce sec ar fi fost un pod comunist in locul astuia 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s