Happy blogging day!

Această dorinţă de a vorbi despre blogging a venit de pe blogul lui Manafu. Îmi place ideea de a avea o zi a blogging-ului, fie ea astăzi sau o altă zi pe care am putea s-o alegem ulterior.

Ce înseamnă blogul pentru mine? O oază unde împărtăşesc public din activităţile mele pe care le consider mai interesante, apoi idei şi păreri personale despre diverse subiecte. Un loc în care chiar dacă folosesc un limbaj mai simplu dar corect gramatical, ştiu că nu voi fi criticat precum s-ar putea întâmpla în cazul unui articol oficios.

Am acest blog de multă vreme şi dacă aş fi ţinut cont de unii factori aş fi fost azi ceva mai cunoscut decât (poate) sunt acum. Am pornit în mod mai constant în vara anului 2008, căci de înscris pe wordpress.com am făcut-o în 2006 când habar nu aveam ce înseamnă cu adevărat blogging. Principala vină, a mea desigur, a fost că nu am mai avut resurse (interioare) să ţin cadenţa. Au fost perioade (luni de zile) în care am tot făcut pauză. Pot spune că e “complicat” căci îmi place fotografia, dar am momente când îmi place să şi scriu. Am un blog dedicat unde-mi expun din creațiile foto (www.fotoraimi.blogspot.com) E un pic aiurea, că nici nu aş amesteca într-un singur blog, pasiunea foto cu pasiunea de a scrie despre orice, însă pe de altă parte, a ţine ritmul cu două bloguri doar din pasiune pură, la un moment dar devine greu, adică îţi seacă entuziasmul dacă treaba nu e bine gândită.

În anii 2009 şi 2010 am făcut eforturi de a-mi ţine blogurile constante dar aici pe blog simţeam că ceea ce postam (conţinutul ) era cam “spălăcit”, adică scriam doar ca să fiu prezent şi am simţit acest lucru şi din feedback. Îmi place că cititorii blogosferei sunt nişte tipi sinceri. Daca te plac sau nu, observi asta. În tot acest timp, am avut tentative de a încerca “să mă reinventez” dar nu am demarat cum trebuie aceste reinventări. Mă rog, nu încerc să mă plâng ci doar am vrut să împărtăşesc din experienţa personală mai ales celor care sunt la început cu blogul. Dacă nu investeşti un timp anume pentru blogging şi nu eşti constant, mai bine nu are rost să te apuci.

Pe la sfârşitul anului trecut am lăsat garda mai jos, chiar foarte jos, în ideea de a căuta să mă re(re şi iar re)inventez. De data aceasta am lăsat şi blogurile în paragină (cel foto mai puţin însă acesta mai mult) pentru că sunt tot mai conştient că a fi un blogger bun, implică muncă, seriozitate şi cadenţă în postări. Între timp m-am ţinut de o strategie pe Facebook, de a fi mereu prezent chiar zilnic  în mod inteligent cu ceva: gând, foto de ale mele sau conţinut de-al altora în care mă regăsesc. Feedback-ul e satisfăcător însă … “prietenii ştiu de ce!”

Mă gândesc să revin în blogosferă (revin = a fi activ) mai OK şi în momentul în care sunt hotărât de a lucra serios. Îmi place că şi la noi există o comunitate plăcută de bloggeri mari şi aproape toţi ne-au spus-o într-un anumit mod, ce trebuie să facem ca să fim nişte bloggeri buni. Consider că mingea e mai mult la noi ăştia mici. Până acum “m-am jucat de a blogul”, dar e ca şi cum la vârsta de liceu/facultate te-ai juca frecvent cu maşinuţele de fier şi săbiile de plastic în loc să te joci de a felul în care să cucereşti pe colega de clasă sau Miss balul bobocilor, adică rămâi la un nivel inferior iar asta cu trecerea timpului e o manevră se îndreaptă împotriva ta, dovedind neseriozitate, inconsecvenţă, delăsare, si altele.

Am auzit de atâtea ori propoziţia: “fiecare e diferit în gânduri, exprimare … ”, mulţi dintre noi suntem mari consumatori de informaţie furnizată prin atâtea canale media, însă latura creativă ne-o îngropăm chiar şi azi când avem atâtea instrumente, platforme şi comunităţi la dispoziție, plus că la un moment dat putem trăi şi frumos din asta. Deci, cine-i de vină atunci? Ceauşescu? Zâmbet

Anunțuri

Un gând despre „Happy blogging day!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s