Cum va fi viitorul Apple fără Steve Jobs?

"Design-ul nu este doar felul în care arată un produs,
ci modul în care funcţionează"  Steve Jobs

Trebuie să recunosc că îmi plac produsele Apple, chiar dacă cele de la Microsoft şi în special de la Google (Android) m-au cucerit mai mult în ultima vreme. Singura piesă/gadget ce o am de la măr este un iPod classic (80 Gb) de care sunt arhi mulţumit.

Am aflat de vestea trecerii lui Steve din această viaţă prin imaginea de mai jos. Primul impact a fost s-o ignor deşi ştiam că are cancer şi că a demisionat de curând. Din păcate era adevărat. Steve Jobs nu mai este printre noi, dar prin ceea ce a făcut rămâne un tip mare. Impresionante omagiile aduse de oameni (pozele cu el sau cu lumânări pe iPhone-uri şi iPad-uri).

Sunt curios care va fi traseul Apple fără Steve J. Se spune că “nimeni nu e de neînlocuit” dar unii –puţini la număr- pot fi de neînlocuit. Concurenţa (Google, Samsung, Nokia, MICROSOFT) se pregătesc să rivalezeze parcă mai puternic ca oricând cu Apple, în special în sectorul mobile. Într-un fel “am emoţii” pentru Apple, pe de altă parte asta e piaţa; cei mai buni dau tonul şi merg mai departe. Cine s-ar fi gândit de exemplu în urmă cu 2-3 ani că Nokia va scădea atât de mult şi că nu vor fi de la egal la egal în sectorul smartphones cu Samsung, HTC şi Apple? Cei de la Apple dacă vor urma în continuare viziunea lui Steve va mai face faţă cu succes cel puţin câţiva ani; dacă nu … ? … să ne reamintim că fără Steve compania a trecut printr-o perioadă de criză la începutul anilor 90.

Îmi place că imperiul lui Steve în frunte cu el a dat tonul pieţei la telefoanele inteligente cu sistem de operare inovator dar simplu, intuitiv, foarte util şi plăcut de manevrat, în plus au mai dat şi tonul popularelor tablete. A? Era să uit … tot ei au dat tonul şi mp3 playerelor prin popularul iPod. Încă mai sunt cei care dau tonul sau determină piaţa să fie atentă mai mult la detalii în privinţa gadgeturilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s