În vizită la DoR

Paulo Coelho spunea în “Alchimistul” că atunci Când îţi doreşti ceva cu adevărat, fii sigur că tot Universul lucrează pentru tine. Isus ne-a spus mai simplu: “cereţi şi vi se va da” (Matei 7, 7), sau dacă aveţi credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici colo, şi s-ar muta; (cf. Matei 17:20). De multe ori ne scapă din vedere acel echilibru între dorinţă/cerere, credinţă şi voinţă şi atunci “universul nu mai lucrează pentru noi” Zâmbet 

Pe cei de la DoR (Decât o Revistă) i-am descoperit demult chiar de la numărul pilot şi pentru mine a fost deja acel “altceva” în sensul bun. Ceva ce lipsea în România, în peisajul jurnalismului narativ şi a poveştilor spuse în aşa fel încât să lecturezi cu plăcere şi dacă îţi ia trei sfert de oră. Încet-încet i-am cunoscut mai bine pe câţiva din redacţie începând cu Cristian Lupşa, editorul revistei. Bine, cunoaşterea e un pic mai mult din partea mea, ei probabil mă ştiu “din vedere” mai uşurel de pe Facebook. Cum o chestie faină n-o ţin doar pentru mine, am spus de DoR în stânga şi în dreapta în special prietenilor şi cunoştinţelor (aşa uşurel pentru a nu face un prozelitism ieftin). După principiul seamănă şi culege cândva, cineva mi-a făcut o surpriză super, care s-a potrivit de minune. Mi-a spus că există ocazia ca să le facem o scurtă vizită celor de la DoR, chiar în redacţie, în … “atelierul” unde care se lucrează şi prelucrează poveştile pe care mai apoi le citim la o cafea sau în alte locuri liniştite.

Vizita era pe lângă o surpriză şi o chestie în care nu că nu credeam, dar n-o vedeam realizabilă de curând; era doar la nivel de dorinţă dar cumva dacă se putea să vină şi de la sine era şi mai bine. Şi a venit şi de Sus şi de jos. Irina, avea de ridicat un premiu şi s-a nimerit în aşa fel încât să pot veni şi eu, tocmai înainte de a pleca din Bucureşti, unde mă aflam în trecere de fapt. L-am cunoscut pe Gabi Dobre; am simţit ospitalitatea lui şi a locului unde se produce  – original nuanţând  – decât o revistă.

Vorba: Omul sfinţeşte locul, se potriveşte şi redacţiei DoR. Am schimbat câteva cuvinte, aflând câteva lucruri despre cum este administrată revista şi cum se lucrează în redacţie. La plecare, o altă surpriză care a fost ca cireaşa de pe tort. Tocmai sosise Lavinia cu care nu mă văzusem niciodată … mă recunoscuse pur şi simplu de pe Facebook. Ce fain mi-a picat gestul acesta spontan, ospitalier şi natural!

Îmi place să cred că parcă astrele s-au aliniat special ca toate să iasă de parcă ar fi fost super programate: faptul de a fi in Bucureşti, premiul pe care Irina îl avea de ridicat şi fereastra de timp pe care a avut-o Gabi şi a folosit-o cu plăcere cu noi. Totuşi Cineva care a creat acest univers, decide şi această “aliniere” Complice aşa cum îmi place să alint frumuseţea zilei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s