Din nou la Roxette

“Să nu spui niciodată, niciodată”

Anul trecut după ce am participat în premieră la Bucureşti la concertul cu febleţea mea muzicală din liceu, mă gândeam că … “i-am văzut măcar o dată şi e suficient-ajunge”. Citind articolele post-concert, am găsit şi afirmaţia lor că le-a plăcut în România şi că o să mai revină. Sincer, nu i-am prea crezut, deşi îi cunosc şi ştiu că seriozitatea e un cap de afiş şi mod de viaţă pentru această trupă. Plecam de la Bucureşti, happy că mi-am îndeplinit un vis imens din trecut.

Anul acesta în februarie, văd că în turneul mondial, era vorba să includă din nou România. Mă gândeam că dacă era tot la Bucureşti, mai mult ca sigur că nu mai mergeam pentru că mi-a fost suficient, dar surpriză: s-a ales Clujul, iar asta m-a lovit (în sensul bun). Aşteptam decizia finală şi deja din februarie se puteau cumpăra bilete. În prima săptămână era o ofertă mai scăzută la preţ. Însăşi preţurile la Cluj au fost cu jumătate mai jos decât la Bucureşti: de exemplu la gazon, locul cel mai ieftin, anul trecut pe Zone Arena biletul costa 120 lei, iar la Cluj a fost 65. Gata, m-am hotărât că merg, ştiam din timp aşa că puteam “lucra” la partea privind faptul de a mai merge cu cel puţin o persoană sau mai multe şi de a-mi rezerva un buget pentru această distracţie. Am şi reuşit să vorbesc cu Narcis (care ulterior nu a mai putut să vină) şi ne-am luat biletele din prima săptămână. Aşteptam “printre altele” vara şi pentru acest moment.

Între timp –cum spuneam- Narcis n-am mai putut să vină şi mă vedeam din nou singur. Nu agream deloc ideea căci după experienţa de anul trecut, chiar nu mai doream să particip singur la un concert şi mai ales la un concert ca acesta. Din fericire nu am rămas singur şi s-a conturat o frumoasă gaşcă: Costel, Sorina, Roxana şi verişoara ei. O surpriză drăguţă a fost faptul că Costel şi Sorina au câştigat câte un bilet “special guest pass” şi la gaşcă se mai puteau adăuga încă două persoane. În acest fel, Mickey şi Laura n-i s-au alăturat, o surpriză la care nu s-au gândit până în ziua concertului.

Ca o paranteză, înainte cu 10 zile de concert, Dana care locuieşte la Dublin, mi-a făcut o surpriză splendidă: m-a sunat din timpul concertului şi mi-a lăsat telefonul deschis aproape o oră şi astfel i-am ascultat pe Roxette live încă o dată. 

Plecam spre Cluj destul de obosit, dar cu dorul de a-mi revedea formaţia anilor de liceu, formaţia care m-a făcut să cunosc multe (multe cuvinte) în engleză, doar după auz pe vremea când nu făceam engleză la şcoală. De-abia aşteptam concertul mai ales că de data aceasta nu mai eram singur. În deschidere au cântat două formaţii româneşti: Grimus şi … nişte tipi care nu s-au prezentat deloc ca formaţie. De cei de la Grimus mi-a plăcut cel mai mult. Roxette a intrat în scenă mai târziu ca anul trecut, dar pentru mine era un avantaj în privinţa întoarcerii spre casă. Au fost două ore în care am retrăit emoţiile de fan, trecutul dar în acelaşi timp prezentul şi bucuria că această formaţie azi încă mai face turnee mondiale şi mai mult de atât, vin pentru a doua oară în România. Fantastic! A fost un concert de calitate, cu gust şi profesionalism  aşa cum aţi văzut în clipuri sau în realitate şi la alte formaţii pop de talie mondială. De data aceasta, faţă de anul trecut, mi-am pus la bătaie corzile vocale, fredonând cu glas ultra-înalt piesele.

După concert am mai poposit puţin prin oraş la o poveste pe una din terasele centrale din Cluj, după care, cu părere de rău, trebuia să mă îndrept spre casă pentru a rezolva unele treburi care începeau cu dimineaţa următoare.

În loc de concluzie … o comparaţie între felul cum m-am simţit la cele două ieşiri “for Roxette” de la Bucureşti şi Cluj … la ieşirea de la Bucureşti, aveam nişte emoţii mai mari fiind prima oară, dar un prieten drag, un înger păzitor a fost alături de mine la clipele cât am fost acolo, mai puţin la concert, de aceea îmi voi aminti cu drag de Irina şi de mama ei care au fost atât de drăguţe cu mine, oferindu-mi ospitalitatea şi confortul mai mult decât necesar. La Cluuuj … aveam şi posibilitate de a rămâne peste noapte, şi pentru asta, un gând de mulţumire, se îndreaptă şi va rămâne mereu spre Dana, însă nu am putut sta că trebuia sa mă reîntorc la Lugoj a doua zi. Am avut parte de ospitalitate în Cluj chiar de la un lugojean de al meu – Costel, deci Costel şi Sorina tnx! Zâmbet.  La Cluuj (cum m-am pornit să scriu într-o frază de mai sus), m-am bucurat de revederea prietenilor dragi: Mickey şi Lăurici (ordinea e aleatorie), iar bucuria a fost şi mai mare că am petrecut şi la concert împreună. Atmosfera –cum spuneam- mi s-a părut mai intensă decât la Bucureşti, poate şi din faptul că pur şi simplu nu mai eram singur, dar mi-a plăcut coregrafia, luminiţele din spatele scenei, jocurile de acorduri la instrumente mai hotărâte şi mai dese ca la Bucureşti şi lumea care a trăit pulsul melodiilor de la sine, fără ca cei de pe scenă să insiste cu “ucenicii de MC-uri” gen: mâinile sus, mâinile suus, aplauze, acum strigaţi cu noi ş.a.m.d.

Nu mai îndrăznesc să spun că: “acum i-am văzut de două ori şi mi-e suficient şi că nu o să-i mai văd niciodată … tra la la”. Da, la cât am mai rămas de fan şi aşa “pe viaţă”, sincer dorinţa de a-i revedea există, dar pe-de altă parte, ajunge cel puţin pentru moment. Sunt nişte eforturi pe care faci pentru a-i vedea, dar de fapt ideea acestui tip de eveniment presupune un efort din partea ambelor părţi aşa fiecare la scara lui, însă în urma acestui efort, rămâne o satisfacţie mare, cu mireasmă plăcută … cu alte cuvinte, o frumoasă împlinire.

Reclame

Un gând despre „Din nou la Roxette

  1. Raimi, ma bucur din inima ca eu si mama am contribuit la implinirea unui vis, am facut-o cu mult drag! Intr-adevar …niciodata sa nu spui …niciodata 🙂 … iata visul implinit s-a prelungit, ce binecuvantare este sa traiesti astfel de momente!
    p.s. Multumesc pentru titulatura de „inger pazitor” ma onoreaza comparatia 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s