Ce făceam în urmă cu 11 ani?

Bănuiesc că nu are atâta importanţă, dar dat fiind faptul că s-a întâmplat nenorocirea peste SUA, încerc să-mi reamintesc, reconectându-mă la acea zi. Eram pe-acasă şi mă pregăteam să merg la un club de net (că tare la modă erau pe vremea aceea). Sună telefonul (FIX). Duku, un prieten care pe-atunci locuia în Lugoj îmi spune: dă-i drumu’ la TV! Pe atunci încă mă uitam la teleu’ destul de des. Deschid TV-ul şi văd unul din “gemeni WTC” în flăcări. Îmi spune în continuare: schimbă canalele! Dau şi pe celelalte şi văd tot acelaşi lucru. Măi să fie, spun eu, da ce fras se întâmplă? Ăsta-mi spune: Americanii sunt atacaţi, şi încheie: o să ne ia dracu’! Între timp este lovit şi al doilea WTC dar totuşi vroiam să merg o jumătate de oră la internet.

Cam acesta a fost momentul însă conversaţia cu Duku şi felul în care mi-a dat vestea, mi-o voi aminti mereu.

Când am revenit de la net, canalele vuiau pe marginea acestui eveniment, toate programele s-au dat peste cap şi în ziua aceea m-am uitat la TV cu sufletul al gură dar şi cu “teama” pornirii unui nou război mondial.

Ce-ai făcut acum 11 ani? Cum ai primit vestea şi ce te gândeai că o să urmeze?

Imagine aeriana din 16 septembrie 2001 via New York City Office of Emergency Management.
Un set de imagini cu acest loc de-a lungul vremii, puteţi vedea AICI.

Anunțuri

2 gânduri despre „Ce făceam în urmă cu 11 ani?

  1. Eu ma intorsesem de la scoala, si am deschis asa aiurea televizorul pana mi se incalzea mancarea pe aragaz. Crezusem ca e vreun film dar apoi mi s-a parut bizar ca mai multe canale de televiziune difuzau acelasi film. Apoi mi-am dat seama: „Asta e pe bune! E live! Din State…Pfooaai! Nu creeeed!”

  2. Si eu cand am deschis TV-ul, primul gand m-a dus la faptul ca e vreun documentar, ca na Duku nu mi-a spus de la inceput ce se intampla. De-abia cand am dat si pe alte canale am realizat ca „e groasa” …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s