Ai stins lumina?

Atunci bravo! Pentru că rişti să fii printre cei care doar o dată pe an poate o vei face, conştientizând “că e o chestie cool”… în rest o vei stinge doar când e nevoie, că de salvat planeta este cine să se ocupe.

Campaniile de conştientizare nu sunt un lucru rău în sine, dar dacă sunt prea rare devin mai mult un spectacol ieftin cu reminder, dacă sunt mai dese, lumea se obişnuieşte cu ideea şi tot la ignoranţă se poate ajunge. Şi totuşi dacă stingem lumina, o facem fără să stăm prea mult pe gânduri poate ca să ne lăudăm apoi că am fost în trend. Un fel de hipstereală pur şi simplu … 

Ok. Să nu ne panicăm. Îmi permit doar o analogie cu temă simplă de gândire. Odată pe an ne rupem în sărbătorirea Zilei îndrăgostiţilor, de St. Valentines dar de fapt dacă iubim cu adevărat, o putem face zilnic: uşor, plăcut şi natural. Suntem aşa de … “cumva” că avem nevoie de sărbători şi campanii despre ceva anume ca să ne dăm seama ce şi cum ar trebui să fim în viaţa asta. Dacă nu ar mai fi nicio sărbătoare şi campanie, oare cum ar fi? … Monton? Cred că ar trebui oricum inventate căci nu ştiu dacă suntem aşa de “dispuşi” să trăim chiar fiecare zi ca pe o mică sau mare sărbătoare în felul ei, adaptând-o cu bucurie la ceea ce facem încât la sfârşitul acesteia să ne trântim capu-n pernă împliniţi!

Sunt conştient că nu tuturor ne merge roz sau decent, dar cei care au probleme, cu siguranţă nu o sărbătoare sau o campanie o să le ia imediat “necazul cu mâna”. E delicat, dar putem fi în câştig dacă ne dăm seama de valoarea fiecărei zi, indiferent că e vreo sărbătoare, comemorare sau suntem în trend cu o campanie anume.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s