My SIII is down

Azi 13 noiembrie, mi s-a bulit unul din aparatele pe care le folosesc foarte des. Telefonul inteligent Samsung Galaxy SIII, a picat momentan la datorie în faţa noului update al sistemului de operare Android 4.3.

Deci va fi o postare mai mult tehnică şi o poveste simplă a felului cum mi s-a întâmplat paguba.

Era pe la amiază, venisem de la lucru, am luat prânzul şi am vrut să mă întind puţin în pat că mă resimţeam după efortul de aseară. Mi-am zis: numai bine stau puţin, maxim o oră şi apoi merg să alerg la stadion, probabil pentru ultima oară anul acesta în aer liber şi pe o vreme aşa de blândă în temperaturi. Chiar mă încurajam că nimeni şi nimic nu mă va opri (fireşte nimeni şi nimic în limita excepţiilor care puteau fi mai grave, dar mă refeream la chestii de comoditate). Eram super hotărât să alerg.

Între timp, sesizez update de sistem pe telefon. Era o actualizare către versiunea 4.3 a Androidului. Fain, mi-am zis, mai ales că astă vară acest update îmi venise pe fosta tabletă Nexus 7 şi a decurs fără probleme. De fapt toate update-urile primite oficial pe telefon au decurs excelent. Aşadar, am dat curs instalărilor şi m-am aşezat în pat. După o vreme mă uit la telefon (îşi instalase pachetul descărcat de vreo 500 şi ceva de Mb) şi a întrat în restart. Ei, după ce s-a aprins scrisul alb de început al telefonului cu GT i9300 si apoi scrisul SAMSUNG, aşa a rămas înţepenit cu acel scris, aproape o jumătate de oră. Iniţial am crezut că lucrează dar nu era normal să lucreze aşa. Imediat m-am ridicat din pat şi … mi-am dat seama că gluma se îngroaşă. M-am pus să caut factura şi garanţia pentru că nu mai aveam ce-i face. Nu am găsit-o imediat dar ştiam cam pe unde e. L-am dus de unde l-am luat şi l-am dat spre service. Mi-au dat pentru această perioadă un Nokia 5300-nu ştiu, un tel’ drăguţ dar na, depăşit moral (după ce te obişnuieşti crunt cu un SIII nici nu se mai pune în discuţie).

Cum e să fii privat şi pentru o perioadă limitată de timp de ceva cu care te-ai obişnuit prea bine?

Păi .. e incomod în primul rând. Acolo aveam de la agendă la poze, sincronizări şi alte acareturi. Norocul mare este că pozele şi agenda sunt sincronizate în calculator, pe Dropbox şi în Gmail. Recunosc că-mi lipseşte Facebook-ul dar asta nu e o problemă mare. Ce regret cel mai mult în această perioadă este de fapt lipsa acelui Instagram de pe un device de top şi a instantaneelor destul de decente pe care le făceam imediat cum îmi venea chef, dispoziţie. Nu cred că o să folosesc Nokia cel împrumutat ci o să mă chinui cu vechiul telefon LG Optimus One P500 mai mult pentru că are pe el un Android 2.3.6 dar telefonul e bătrân şi obosit de-a binelea. Măcar de pe el voi putea să mai folosesc Instagramul şi să-mi ascult playlist-urile via Zonga, atunci când fac mişcare. A, mai am şi agenda cu numere la îndemână. Deci ca soluţie temporară e binişor. Spun binişor căci aparatul se mişcă oribil de greu, în reluare aproape dar să rămânem la a privi partea bună a lucrurilor.

Mă simt aproape ca în 2008 când mi-am pierdut unul din cele mai bune telefoane pe care mi l-am luat atunci: Nokia E51. Tot aşa în noiembrie se întâmpla “minunea”. Acum e o diferenţă că nu l-am pierdut ci doar e în service, însă am cam aceeaşi stare de “cuminţenie misterioasă”.

Aparatele se strică mai devreme sau mai târziu, important e să ştim cât ne ataşăm de acestea şi cum ştim să ne descurcăm şi atunci când ele pică la datorie. E riscul mare atunci când ai asupra ta tehnologie calumea să devii dependent de ea, fie că o foloseşti constructiv fie că o foloseşti doar pentru divertismentul tău (şi asta poate fi întrucâtva constructiv). Totuşi a fi lipsit de ea în anumite momente poate fi frustrant dar în acelaşi timp poate fi un moment bun de reflexie la cât de mult şi eficient foloseşti acel aparat. Acum îmi dau seama şi o să mai gândesc la asta, care e balanţa folosirii acestui terminal excelent şi pe când se întoarce de la service, cred că o să-l refolosesc cu o mai mare eficienţă.

Închei cu părerea că cei de la Samsung au făcut o … gafă. Întâi că au sărit peste update-ul 4.2.2, oferind un 4.3. fatal-praştie. Mulţi se plâng de acest update în special la faptul că telu’ se blochează, consumul bateriei e mai mare şi … altele. Eu am păţit-o mai rău că nu a mai izbutit să pornească, dar asta e, se repară.

Viaţa e în continuare frumoasă pentru că (îmi place să cred că) noi suntem stăpânii tehnologiei şi nu invers.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s