Laa … ra-di-o!

În urmă cu vreo trei săptămâni, am primit un telefon de la Andrada, una din realizatoarele emisiunii LIFE IS LIVE de la postul local “Nova FM” în care mă invita la emisiune ca să vorbesc despre fotografie. M-am bucurat că a fost încă o iniţiativă legată de pasiunea mea care nu a venit de la mine către media ci invers. Se tot nimerise că nu am putut până săptămâna aceasta (16-22 iunie). Între timp mai apăruse şi gândul: dar totuşi cine sunt eu ca să vorbesc despre fotografie, eu care n-am făcut un curs foto nici măcar o oră? Îmi venea în minte aşa strident şi melodia de la Vama Veche: “la radio, vreau să ajung la radio” de unde m-am inspirat şi cu o parte din titlul acestei postări. Oscilam puţin cu acest gând şi parcă vroiam să dau uşor înapoi, dar un alt gând “m-a readus” şi anume: “Raimi, într-adevăr nu eşti un punct de reper, poate nu încă, dar de un lucru poţi fi sigur, că pui suflet şi eşti sincer în ceea ce faci, şi atunci de ce să nu spui asta, de ce să nu te exprimi, nu ca să ieşi în faţă, tu ca persoană ci … poate să aduci o poftă şi altor oameni care asemenea ca tine cândva, încă nu şi-au găsit hobby-ul”. Da, până nu m-am lovit în sensul bun de fotografie, nu aveam vreun hobby anume şi chiar îmi doream să fiu pasionat de ceva, însă când vine vorba de pasiuni, trebuie ca acestea să te cucerească nu să le îmbrăţişezi tu forţat. Aşadar, am acceptat şi joi, 19 iunie m-am aflat pentru prima dată la NOVA FM. Sincer să fiu, eram emoţionat pentru că ÎNCĂ nu mă simt în largul meu de a vorbi în public. Progresul pe care l-am mai făcut este că –faţă de altădată- acum reuşesc să-mi stăpânesc emoţiile şi să nu le transmit în jur. Când fac poze, e altceva, acolo e ok, dar la vorbit mai am de lucru. Ca să nu (prea) bat câmpii, mi-am pregătit din timp (în aceeaşi zi, lejer) nişte idei pe care le-am “condimentat” cu nişte fraze din cărţile de fotografie pe care le-am parcurs cu plăcere şi cu creionul Complice în ultima vreme, fraze la care mă reîntorc mereu cu drag pentru a mă “realimenta altfel”.

Înainte de emisiune, s-a pornit o ploaie de vară dar nu oarecare ci cu bobiţe, adică cu grindină serioasă. Spre norocul meu, n-a ţinut mult şi m-am încadrat în timp. Când am ajuns, Andrada m-a întrebat dacă am emoţii, şi … normal, asemenea unui tip nu numai neobişnuit cu radioul dar nici cu vorbitul în public atâta, i-am spus fireşte că le cam am. Mi-a mărturisit că şi ea e emoţionată şi că nu e ok “să fim amândoi aşa”, însă am constatat în timpul emisiunii şi la final că de fapt ne-am descurcat de minune şi nu s-au simţit emoţii. Andrada a vorbit foarte fain, cu dicţie de parcă ar fi lucrat în radio de o viaţă, iar eu mi-am dat drumul mai bine decât îmi imaginam. A contat mult starea de spirit a prezentatoarei căci aşa şi dacă au fost emoţii, acestea s-au camuflat foarte bine. Am fost naturali, iar aici includem şi micile greşeli, uşoarele bâlbâieli care chiar au fost foarte rare şi nederanjabile deloc. Au fost aşa de rare şi inobservabile că “parcă se şi cereau”.

Chiar dacă am mai fost la radio, de data aceasta m-am simţit lejer, plăcut şi sper ca măcar din citatele ce le-am spus, să fi picat bine ascultătorilor, măcar unul-două. Cât despre experienţa mea, de entuziast, mai mult decât să transmit un pic din energia şi pofta de a lupta chiar în timp pentru pasiunea pe care ţi-ai descoperit-o, nici nu mai contează atâta (vorbărie). Contează în schimb ceea ce reuşeşti a exprima vizual prin imaginile pe care le faci şi iată, de la radiofonia scurtă, mă întorc la “cotidian” în largul meu adică la continuarea captărilor de cadre.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s