InstaLugoj–primul cont pe instagram despre Lugoj

În urmă cu aproximativ un an “adoptam un hashtag” pe Instagram care să sune altfel decât banalul #lugoj unde îmi reuneam imaginile square cu şi din Lugoj făcute doar cu telefonul. Hashtagul este #instalugoj şi îl poate folosi orice instagramer de pă lumea aceasta care face vreo poză prin Lugoj. Între timp am constatat că tot mai multe fotografii pe care le fac pe instagramul meu personal sunt legate de oraşul în care locuiesc şi pe care-l îndrăgesc. Din fericire nu eram singurul. Un prieten care e pasionat de instagram ca şi mine, gândea şi acţiona cam la fel. Şi atunci ne-am unit propunerile noastre mobilo-fotografice într-un cont care de curând a prins contur şi se cheamă: INSTALUGOJ @-instalugoj

E pornit dintr-o pasiune pură pentru acest orăşel. Eu – Raimi – îl iubesc pentru că mi-e natal şi îmi place liniştea lui. El – Cristi – îl iubeşte cam tot pentru liniştea pe care o oferă în comparaţie cu alte oraşe mai mari unde e frumos parcă mai mult să mergi decât să locuieşti p-acolo, de exemplu într-un bloc cu 10 etaje amplasat pe un bulevard şi evident fără pic de curte (şi fără o privelişte normală de pe fereastra de la bucătărie). Amândoi am fost plecaţi din acest oraş la un moment dat de-a lungul vremii şi ştim cum e să te reîntorci înapoi, mai ales dacă-ţi place.

Fiecare localitate îşi are farmecul ei; noi vom încerca să descoperim în mod instantaneu şi natural cât mai multe chestii ale urbei pe care în viaţa de zi cu zi … nu prea avem starea şi dispoziţia de a le observa. Locuind în el, ştiu că ni se pare banal şi ne este destul de greu a-l vedea ca turişti, dar totuşi se poate şi e aşa de “tare” când îl redescoperi cu ochii tăi de turist care – să zicem – vizitează pentru prima oară oraşul.

“Joaca noastră de-a Lugojul ” pe instagram cred că va fi mai mult decât o joacă pentru că de fapt vom arăta lumii un Lugoj pozitiv pe care în mod oficial nu prea îl poţi exprima ca pe Instagram. Vor fi imagini “de suflet”, chiar nonconformiste dar în sensul bun al cuvântului; vor fi imagini prin care dorim să mai atenuăm din mentalitatea de băştinaş a orășeanului care s-a cam plictisit şi sictirit de locul în care îşi petrece timpul vieţii sale de fapt (cel puţin până nu se mută).

Cam atât pentru început. Să nu vă “speriaţi” că momentan sunt puţine imagini. Contul e foarte proaspăt şi în timp ne vom “regla” cu imagini frumoase care deocamdată există în memoria device-urilor noastre.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s