Cum a fost la primul instameet din Timişoara?

Îmi place instagramul de cînd a apărut şi a oferit suport pentru Android. În acea vreme, credeam că Twitter-ul va lua avânt mai mare, dar în România se pare că nu a prins aşa de mult. De prin … 2013, postez constant pe Instagram, poze făcute de mine. Până, în primăvara anului trecut, postam numai fotografii făcute cu telefonul. Şi acum procentul de fotografii făcute cu mobilul este de peste 90%, pentru că cel mai des fotografiez cu el. Mi-am dat seama că, prin fotografia cu tel-ul, abordez un alt tip de fotografie decât atunci când „am aparatul mare”. Aş putea vorbi mult despre asta, dar voi trece la evenimentul la care am participat, miercuri, 18 iulie, la Ovride Specialty Coffee, în Timişoara. Cei de la ZIVA „au spart gheaţa”, şi au organizat un eveniment privat cu posibilitate limitată de participare, pe tema „cum să creşti organic pe Instagram?”. Au participat în jur de 20 de tineri, din Timişoara, printre care şi eu lugojeanul 🙂 Invitatul special a fost Raul Jichici, care ne-a împărtăşit din experienţa lui de instagramer. Întâlnirea deşi a fost super bine organizată nu a avut un caracter formal, ci s-a derulat sub formă de discuţii între participanţi, invitat şi organizatori. Lucrul acesta a favorizat şi faptul de a socializa mai rapid şi de a ne cunoaşte mai bine. Cei care au găzduit evenimentul, proprietarii cafenelei Ovride, au fost foarte drăguţi şi ospitalieri. A fost o atmosferă super prietenească pentru o primă întâlnire în care majoritatea nu ne cunoşteam la început. Îmi pare rău că nu am apucat să anunţ de acest eveniment pe vreo două cunoştinţe din Lugoj, din care, una locuieşte acum în Timişoara, însă când am aflat, eram la Bucureşti şi, pe viteză, m-am decis. Locurile fiind limitate, mai mult din cauza spatiului, aşteptam un răspuns. Poate data viitoare!
Mi-a plăcut că am întâlnit nişte oameni activi şi entuziaşti în ceea ce fac. Asta e un lucru bun care nu poate decât să te inspire. Aş putea spune, neforţând lucrurile, că „am simţit o Românie, ca-n străinătate”, prin atitudinea celor pe care i-am întâlnit la acest eveniment.
Felicitări organizatorilor care au înţeles, forţa pe care o dau întâlnirile efectuate în offline, mai ales aşa gândite într-un cadru user-friendly. În mod natural, am fost curioşi de conturile personale de pe instagram şi, deja am plecat de la această întâlnire cu 20 de followeri organici, nu numai eu ci – cred că – aproape toţi. Ştiu că 20 nu e o cifră grăitoare în Instagram, dar în viaţa reală poate fi, căci a cunoaşte 20 de oameni activi şi entuziaşti, nu e puţin lucru. Se spune că „împreună devii mai puternic”. În jurul unor pasiuni şi interese comune, de regulă se naşte o comunitate care, dacă se ajută reciproc, are mai mult de câştigat. Organizatorii, vor să continue seria de instameet-uri şi pe viitor. Este necesar!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s